11 Χαρακτηριστικά της Σχολής μας που μας κάνουν υπερήφανους και νιώθουμε ξεχωριστοί.

1. Στη Σχολή λειτουργούμε με κεντρικό ιδεολογικό μας άξονα το ΕΜΕΙΣ κι έχουμε καταφέρει να είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με 3.500 ακόλουθους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, υψηλές προσδοκίες και ιδεώδη.

2. Για Τρεις 10ετίες και πλέον, έχουμε δημιουργήσει δυνατές διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές και τους γονείς τους γι αυτό και σήμερα έχουμε μαζί μας τη δεύτερη γενιά των μαθητών μας.

3. Είμαστε πρωτοπόροι και ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα προστασίας, προδιαγραφών και ασφάλειας στους χώρους μας.

4. Η μύηση των μαθητών μας στην ευγενή τέχνη του χορού, αλλά και στις αξίες που προάγουν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, είναι οι δύο Βασικοί Πυλώνες της  Φιλοσοφίας της Σχολής μας.
Προάγουμε Αξίες όπως η ευπρέπεια, η τόλμη, η ακεραιότητα, η αξιοπιστία, η αυτοπεποίθηση , η δημιουργικότητα , η πειθαρχία, η προσήλωση στο στόχο, η  ευγένεια , η αγάπη στο ωραίο.

5. Βλέπουμε το χορό όχι μόνο ως μια δραστηριότητα που απλά γυμνάζει και ψυχαγωγεί, αλλά και ως μια σοβαρή επένδυση της οικογένειας , αφού τα οφέλη είναι διαχρονικά και συνοδεύουν για ολόκληρη τη ζωή.

6. Οι Εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες έχουν πολλές φορές διακριθεί, γεγονός που αποδεικνύει το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας και Κύρους που έλαβε η Σχολή μας ως υπέρτατη διάκριση στις Βρυξέλλες το 2002.

7. Υπήρξαμε η έμπνευση για πολλές από τις μαθήτριες μας που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο μπαλέτο κοντά μας, καθώς με τη συστηματική εκπαίδευση και καθοδήγηση μας, κατάφεραν κι έγιναν επαγγελματίες στο χορό. Με υποτροφίες, βραβεία, επαίνους , κάνουν καριέρα είτε ως  δασκάλες, ως σχολάρχες, ως χορεύτριες στη Λυρική Σκηνή, ακόμη και ως χορογράφοι στο εξωτερικό σε διάσημα μπαλέτα του κλασικού και σύγχρονου χορού .

8. Στην καλλιτεχνική κοινότητα η αναγνωρισιμότητα του ονόματος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΔΙΟΥ στο χορό είναι πλέον συνώνυμο της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς, γεγονός που κάνει τους γονείς να έχουν μια ευρύτερη αποδοχή και προτίμηση προς τη Σχολή μας.

9. Πιστεύουμε ακράδαντα στη κοινωνική συνεισφορά και γι αυτό σε κάθε μας πράξη που εκφράζεται κυρίως με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Θέλουμε να προσφέρουμε εκεί όπου υπάρχει  η ανάγκη.

10. Στα οικονομικά, τα δίδακτρα της Σχολής φροντίζουμε και τα κρατάμε σταθερά εδώ κι αρκετά χρόνια , ωστόσο τα οφέλη και η αξία των υπηρεσιών που προσφέρουμε υπερτερούν πάντοτε της αξίας των διδάκτρων.

11. Όλο το έμψυχο δυναμικό της Σχολής, οι εξαιρετικοί συνεργάτες, παιδαγωγοί, δάσκαλοι και μουσικοί με την καθοδήγηση και την επιμέλεια της κυρίας Κατερίνας Ροδίου, αποδεδειγμένα καταβάλλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για πρόοδο και δημιουργία.
Για το λόγο αυτό κάνουν τη σημαντικότητα της Σχολής ακόμη πιο ισχυρή και  όλους εμάς υπερήφανους .

 

Είπαν για μας

Karen Bell-Kanner
Director of London School of Contemporary Dance THE PLACE (London)
Katerina Rodiou, a very fine talent, both as a choreographer and dancer. She knew what she wants and how to communicate it. She moves directly and honestly and is a very interesting personality. she has a natural ability to direct and to be directed.

Ιωάννης Τραγάκης
Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Εκτιμώ πολύ την κα. Ροδίου, διότι εκτός από εξαιρετική χορογράφος και καθηγήτρια χορού, είναι μια γυναίκα με αρχές, ήθος, σεμνότητα και ακεραιότητα, στοιχεία που μεταλαμπαδεύει στα παιδιά που διδάσκει. Το έργο που επιτελεί δεν έχει μόνο αυτούσια καλλιτεχνική αξία, αλλά και σημαντική παιδαγωγική, καθώς διαμορφώνει και διαπλάθει χαρακτήρες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Βασίλειος Βενέτης
επίτιμος Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά- επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών
Ανενδοίαστα δηλώνω ότι πρόκειται περί μίας δυναμικής και δραστήριας καθηγήτριας Χορού, διακριθείσης τόσο στον Ελληνικό χώρο, όσο και τον Ευρωπαικό. Η παρουσία της στο χώρο αυτό συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση και διάπλαση των μαθητών.

Μαίρη Σορώτου- Τσανάκη
Πρόεδρος Πειραικού Συνδέσμου – τ. Νομάρχης Πειραιά
Κάθε φορά που βλέπω τα αποτελέσματα της τέχνης της Κατερίνας Ροδίου, αισθάνομαι την ίδια μαγεία και την ίδια αισιοδοξία.

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας
Ευχαριστούμε θερμά για την αρωγή και συμπαράστασή σας προς τις μαθήτριες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. Θέλουμε να σας εκφράσουμε την συγνωμοσύνη μας για το ενδιαφέρον και την αγάπη που τους δείχνετε.

Κώστας Καραγγελής
Γυμνασιάρχης
Εγώ και η οικογένειά μου, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όσα κάνετε όλα αυτά τα χρόνια για τα παιδιά μας. Είναι για μας μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε τα παιδιά μας να γίνονται με τον καιρό πραγματικές μπαλαρίνες.

Χριστίνα Κοζομπόλη
Μαθήτρια της Σχολής τα τελευταία 17 χρόνια και υποψήφια σπουδάστρια Κρατικής Σχολής και Λυρικής Σκηνής.

Ο χορός είναι μια τέχνη που μέσα από την πειθαρχία και την σκληρή δουλειά, μπορεί να εξυψώσει πνευματικά κάθε άτομο. Οι άρτια καταρτισμένοι και έμπειροι καθηγητές με την προσήλωση τους στους μαθητές, δημιουργούν τις ορθές βάσεις για την ανέλιξη τους. Το επίπεδο της σχολής είναι υψηλό και το κάθε μάθημα στοχεύει στην ποιότητα των κινήσεων και όχι στην επιφανειακή ενασχόληση!

Ευχαριστώ την κυρία Ροδίου για την υποστήριξη και την παροχή των ιδανικών εφοδίων όλα αυτά τα χρόνια.

Άννυ Σαντουριάν
Μαθήτρια της Σχολής  30 έτη συνεχόμενα, έχει τελειώσει τις σπουδές της και ασχολείται με τον χορό σαν χόμπι.

Η αρμονία της κίνησης , το πάθος της έκφρασης , η κομψότητα του κλασσικού, η ανατρεπτικότατα του συγχρόνου, όλα αυτά σε ένα μείγμα δημιουργικότητας, ελευθερίας και πειθαρχίας που κάνουν τις σχολές «Κατερίνα Ροδίου» ένα χώρο έκφρασης που δεν διδάσκεται απλά ο χορός, αλλά λατρεύεται!!!

Νάντια Σουφλή
Μαθήτρια της Σχολής – Δημοσιογράφος

Είχα και εγώ την τύχη, ή καλύτερα την “ευτυχία”, να είμαι μαθήτρια στις Σχολές Χορού Κατερίνα ροδίου για περισσότερα από 10 χρόνια. Μόνο όμορφες αναμνήσεις έχω να ανακαλώ από αυτά, και όμορφους ανθρώπους που χρόνια μετά έγιναν φίλοι καρδιάς, και αξίες όπως η αγάπη, η ζεστασιά, το μοίρασμα η ομαδικότητά, η αυτοπεποίθηση, η πειθαρχία, η αδελφοσύνη… πραγματικά εφόδια ζωής.