Μπαλέτο για παιδιά προσχολικής ηλικίας

prosxoliki-copy

Τα πρώτα βήµατα. Παιδιά από 3,5 έως 5,5 χρονών. Η πιο τρυφερή ηλικία όπου αναπτύσσεται και καλλιεργείται η φαντασία, η δηµιουργικότητα και η κοινωνικότητα. Γι’ αυτό το λόγο τα µαθήµατα της προσχολικής ηλικίας στις Σχολές µας γίνονται µέσα από την τεχνική της ρυθμικής και µουσικοκινητικής αγωγής. Τα τµήµατα χωρίζονται ανάλογα µε τις ηλικίες. Με υπευθυνότητα, φροντίδα και αγάπη τα παιδιά οδηγούνται στο να επικοινωνούν µεταξύ τους, να δηµιουργούν και να παίρνουν πρωτοβουλίες, μαθαίνοντας παράλληλα βασικές ασκήσεις στο μπαλέτο

Μπαλέτο σε όλα τα επίπεδα, ανάλογα την ηλικία (6-18 ετών)

mpaleto6-18-copy

Aποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε άλλο κινησιολογικό µάθηµα και είναι απαραίτητο για τη σωστή τεχνική κατάρτιση πάνω στη κίνηση, ανεξάρτητα µε το αν το παιδί ασχοληθεί µε το χορό επαγγελµατικά ή ερασιτεχνικά. Στα τµήµατα µπαλέτου φοιτούν παιδιά από 6 χρονών και πάνω και η ύλη µεθοδεύεται ανάλογα µε την ηλικία. Τα µαθήµατα γίνονται µε συνοδεία πιάνου. ‘Ετσι τα οφέλη του χορού φαίνονται ξεκάθαρα. Πέρα από το καλογυµνασµένο σώµα, τη χάρη και την αρµονία στην κίνηση, το παιδί αποκτά µεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πνεύµα συνεργάζεται άψογα µε το σώµα και το αποτέλεσµα είναι ένας χαρακτήρας συγκροτηµένος µε µία ευρύτερη καλλιτεχνική εκπαίδευση. Στις Σχολές μας υπάρχουν ακόμα ειδικά τμήματα μπαλέτου για την ενίσχυση της τεχνικής σε αθλήτριες της Ρυθμικής και της Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Χορός Character

character-copy

Περιλαμβάνει ασκήσεις που βασίζονται σε βηματισμούς των ευρωπαικών φολκλορικών χορών, όπως για παράδειγμα η πόλκα, η ταραντέλα κ.α. Χοροί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ αγαπητοί στα παιδιά.

Σύγχρονος Χορός

sygxrono-copy

Διδάσκονται τα συστήµατα Graham, Cunningham και Limon ανάλογα µε τις ηλικίες των µαθητών. Σηµαντική θέση στο µάθηµα έχουν οι αυτοσχεδιασµοί. Το σώμα λύνεται ενώ οι µαθητές γίνονται δηµιουργοί, παρουσιάζοντας και δικές τους χορογραφίες µε την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Μοντέρνος Χορός

monterno-copy

Για τους νέους που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον ελεύθερο χορό, την άσκηση και την κίνηση, υπάρχει το τµήµα Modern Dance. Χορός, γρήγορη κίνηση και χορογραφία είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν. Επίσης διοργανώνονται ειδικά σεµινάρια σε όλα τα είδη του χορού µε την αποκλειστική συνεργασία ξένων κορυφαίων καθηγητών. Στις μικρές ηλικίες ακολουθούμε το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα ISTD.

Προεπαγγελματικά τμήματα χορού

proepaggelmatiko-copy

Αναγνωρίζοντας την αξία της τεχνικής, αλλά και την ανάγκη πολλών µαθητών µας να συνεχίσουν σπουδές σε επαγγελµατικό επίπεδο, οι Σχολές µας παρέχουν ενισχυµένα προγράµµατα διδασκαλίας στα τµήµατα φυτωρίων και στα προεπαγγελµατικά. Εδώ ακολουθούμε το ρωσικό σύστημα εκπαίδευσης, καθώς είναι το μοναδικό που το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει για τις επαγγελματικές σπουδές. Το αγγλικό σύστημα ακολουθείται επικουρικά.

Aξίζει να σηµειωθεί πως σε όλα τα χρόνια λειτουργίας των Σχολών µας, 38 µαθητές µας ολοκλήρωσαν τις επαγγελµατικές σπουδές στο χορό και εργάζονται τώρα σαν δάσκαλοι-χορευτές-χορογράφοι σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Hip Hop

hiphop-copy

To hip hop εκτός από είδος μουσικής και χορού, αποτελεί μία παγκόσμια πολιτισμική κουλτούρα. Είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο πολιτιστικό κίνημα, που αναπτύσσεται παράλληλα με τη μουσική και, εκτός από δυναμική άσκηση, προσφέρει ψυχική ανάταση, δυναμισμό και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Τα μαθήματα βασίζονται στη συνεχή εκμάθηση νέων κινήσεων και το συνδιασμό τους σε χορογραφίες δημοφιλών τραγουδιών της εποχής και απευθύνονται σε νέα αγόρια και κορίτσια. Οι μαθητές των Σχολών μας μπορούν να συμμετάσχουν και στη νεανική χορευτική μας ομάδα “Teen Dancers”.

Flamenco

flamenco-copy

Το flamenco είναι ισπανικός χορός που  ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση. Τα μαθήματα διδάσκονται με βάση την ύλη του οργανισμού Spanish Dance Society και οι μαθητές αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση παρακολούθησης, έπειτα από ετήσιες εξετάσεις από τον οργανισμό. Είναι ένας χορός που καλλιεργεί το ταπεραμέντο καθώς και την βαθιά κατανόηση της μουσικής και του ρυθμού. Το 2010 η UNESCOσυμπεριέλαβε το flamenco στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας